Salut! 

Tu cat de des iti saluti vecinul? Il cunosti suficient, cat sa-i ceri ocazionalul mic favor? Esti dispus, la randul tau, sa-i oferi o mana de ajutor, daca e cazul?

Dorim sa-ti propunem un exercitiu de imaginatie: Cum ar fi sa locuiesti… nu doar aproape de vecinii tai, ci alaturi de o adevarata comunitate?

Noi, Grupul de Initiativa Civica “Parinti de Ciresari”, am extins acest sentiment in jurul unor cauze si, din dorinta de a nu ne plimba in jurul unui parc - “Parcul Ciresarii” - ci chiar sa intram in el si sa ne bucuram impreuna de toate resursele zonei. Vei spune, poate, ca e imposibil in contextul realitatilor cotidiene. Insa noi, am hotarat ca trebuie sa incercam.

Fara o comunitate solida, implicata si omogena, traim vieti izolate, fara sprijin in proximitate si fara informatii despre locurile si oamenii din vecinatatea noastra. Comunitatile sunt bogate in resurse, iar cea mai importanta esti TU! Prin urmare, cunostintele pe care le detii si meseria pe care o practici, pot veni in ajutorul altor oameni din comunitate iar vice versa este valabila.

Haideti sa ne cunoastem!

Conexiunea intre oameni poate conduce catre relatii valoroase, ne ofera tuturor un sentiment de siguranta si de apartenenta. Impreuna ne putem atinge obiectivele, comune si individuale, mult mai rapid.

Vrei sa faci parte din comunitatea “Parinti de Ciresari”? Iata ce implica asta:

Ofera-i vecinului un semn de bunatate. E suficient, pentru inceput, si un “Buna ziua!  Ce faceti?”;

Trimite-ne pe  home@parintideciresari.ro orice idee ce ne-ar putea imbunatati calitatea vietii. Impreuna o vom transforma intr-un proiect comun;

Incurajeaza micile business-uri cumparand produse/servicii din cartier;

Ai un business mic in comunitate sau poti recomanda unul?  Scrie-ne despre el;

Semnaleaza autoritatilor acolo unde sunt nereguli, sau scrie-ne noua. “Merge si asa” nu e o solutie;

Fii responsabil;

Implica-te activ in educatia copilului/nepotului tau. Pentru ei construim azi!

Impreuna pentru Comunitate!
Echipa Parinti de Ciresari